"Een mooie traditie

De Franciscaanse familie heeft een lange traditie van staptochten in het spoor van Franciscus naar Assisi. Sedert 1976 werden er door de minderbroeders franciscanen vele tochten georganiseerd. Onder de inspirerende begeleiding van Jos Vandooren waren er de tweejaarlijkse klassieke staptochten voor volwassenen. Daarnaast volgden later ook de jaarlijkse jongerentochten onder leiding van André Jansen. Doorheen de jaren hebben al zowat duizend mensen aan één van beide initiatieven deelgenomen. Het zijn weldadige reizen die mensen in contact brengen met Franciscus van Assisi én terug bij zichzelf.

Deze traditie gaat verder. De tochten worden nu georganiseerd in de schoot van 'TAU - franciscaanse spiritualiteit vandaag'. Want de minderbroeders blijven onverminderd geloven in de kracht van het pelgrimeren. Ook voor mensen uit onze tijd kunnen de staptochten heel inspirerend zijn.

 

Derde editie in de zomer van 2019

 

Heb je soms het gevoel dat het leven je voorbij schiet? Snak je als gezin naar een fijne gezinsvakantie, waar ook wat pit en diepgang in zit? Maar wil je die dagen niet naast je kinderen leven? Dan ben je op deze staptocht meer dan op je plaats! Deze tocht wil ouders de kans geven om hun vakantie avontuurlijk en inhoudelijk in te vullen én hun kinderen in een sfeer van plezier en liefde twee fantastische weken bezorgen. We treden samen - jong en oud - in de voetsporen van Franciscus van Assisi, de rijkeluiszoon die plots zijn hele leven omkeerde om op zoek te gaan naar wat écht belangrijk is in het leven.

 

Op deze pelgrimstocht naar Assisi stappen de volwassenen op enkele ochtenden ongeveer telkens een 3-tal uren, in de namiddag en op andere dagen is er ruimte voor vrije tijd. We overnachten op een gezinsvriendelijke camping, vanwaar we op de halve stapdagen met de bus naar het vertrekpunt van de dag worden gebracht. We genieten volop van het buitenleven. Elke dag wordt gekleurd door thema's uit de levensweg van Franciscus van Assisi, die vorm krijgen in ochtend- en avondbezinningen voor jong en oud. Ook onderweg staan we daarbij stil en wisselen we erover uit. Het wordt een tocht om te genieten van de natuur, van jezelf, de anderen en het verhaal van Franciscus. Twee weken plezier beleven en op zoek gaan naar de diepere bron in ons leven.

Je beleef dit alles echt als gezin, want jouw kinderen krijgen op de ochtenden dat jij stapt een apart programma op hun maat. Zowat op de helft van de dagen doe je met je gezin de hele dag alles samen en op de andere (halve) stapdagen doe je na de middagsiësta als familie waar je zin in hebt.

Een pelgrimstocht op maat van gezinnen dus!

 

Nieuwsgierig? Kijk eens op onze website http://www.franciscaansleven.be/gezinstocht

Heb je vragen? Welkom via e-mail bij jan.decoene@gmx.net of 's avonds via telefoon: 09-330 90 30 of 0475-82 85 68